Een jongensdroom die werkelijkheid werd.
Jonas -
Stadsbader sinds 2019

Sinds een grote drie jaar werkt Jonas Aerts als werfleider voor Stadsbader op de Oosterweelverbinding. Hij is jong, gedreven en trots op het werk dat hij doet.

“Nadat een medestudent bij Stadsbader aan de slag ging, waagde ook ik mijn kans en ging solliciteren. Nog geen twee weken later stond ik op Oosterweel in de modder met mijn spierwitte helm. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door graven en bouwen. Dat ik hier tussen de kranen kan staan, is een jongensdroom die werkelijkheid werd. Het is ook een zalig gevoel om over een nieuwe baan te rijden waar ik zelf aan meegeholpen heb.”

DE uitdaging geeft voldoening

“Ik ben heel gepassioneerd door mijn job en ben blij dat ik aan een uitzonderlijk project als de Oosterweelverbinding kan meewerken. Ik ben momenteel werfleider op de Blancefloerlaan en ben enorm fier op de werkzaamheden die we hier uitvoeren. De grootte van het project is soms een uitdaging, maar ik vind het vooral plezant om uiteenlopende en afwisselende zaken te doen met respect voor de deadlines. Het geeft me voldoening om te zien hoe de werf evolueert en hoe alle puzzelstukjes stilaan in elkaar vallen. Een groot pluspunt is dat we bij Stadsbader dankzij de verticale integratie bijna alles in huis hebben. De slagkracht is enorm en dat merk je op een grote werf als Oosterweel.”

Image
Jonas Aerts werfleider

Wanneer iedereen op dezelfde lijn zit, kom je immers tot de beste resultaten.

“Mijn werkdag start vaak vóór 6u. Als werfleider probeer ik toch minstens een half uur voor de eerste werknemer op de werf aanwezig te zijn. Op die manier kan ik reeds de planning en bezetting doornemen vooraleer ik met mijn ploeg alles overloop. Ik probeer iedereen bij de zaken te betrekken en naar alle meningen te luisteren. Wanneer iedereen op dezelfde lijn zit, kom je immers tot de beste resultaten. Na de eerste rondgang waag ik me aan het papier- en computerwerk, want ook dat is part of the job. Daarna doe ik nog een rondgang en kort voor de middag maken we met alle werfleiders van Oosterweel de planningen en bezettingen op voor de volgende werkdag.

Soms moeten afbraak- of asfalteringswerken ook ’s nachts of in het weekend uitgevoerd worden, omdat de wegenis op een bestaande baan moet aangesloten worden. Het is verrijkend  om zulke grote werken te organiseren en in goede banen te leiden. Ik had nooit verwacht dat ik ook ’s nachts zou moeten werken, maar nu doe ik niks liever.”

Ik leer elke dag bij

“Je kan de dag nog zo goed plannen, onverwachte gebeurtenissen doen zich altijd voor. Als starter vroeg ik bij problemen natuurlijk nog om hulp. De projectleider hielp me om creatieve oplossingen te bedenken. Dat is me altijd bijgebleven. Ik heb op die manier al veel bijgeleerd en ik ben hem daar ook heel dankbaar voor. Het spreekwoord al doende leert men is hier dagelijkse kost. De ene week ben ik een riolering aan het plaatsen, de andere week een perron aan het opbouwen. De diversiteit en afwisseling maken deze job spannend en leerrijk. Je kan het meeste bijleren van mensen die al lange tijd in het werkveld staan.   

Ik heb de ambitie om  verder te groeien, maar wil eerst genoeg ervaring opdoen als werfleider om zo een solide basis op te bouwen.  On site leer ik momenteel veel vaardigheden aan die mijn kennis van op de schoolbanken aanvult. Dat is een waardevolle combinatie."

Langs alle vaarwegen kom je Stadsbader tegen.
Alin -
Stadsbader sinds 2020
Lees het verhaal
Binnen de firma krijg je ook de kans om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.
Maarten -
Stadsbader sinds 2019
Lees het verhaal