Langs alle vaarwegen kom je Stadsbader tegen.
Alin -
Stadsbader sinds 2020

Enkele jaren terug liep Alin stage binnen onze logistieke dienst, op vandaag is hij verantwoordelijke transport. Dat Stadsbader jonge mensen kansen geeft, staat als een paal boven water!

“In 2019, tijdens mijn opleiding Logistiek Management, liep ik 6 weken stage op de logistieke dienst. Tijdens deze periode mocht ik het project opnemen voor de optimalisatie van de binnenvaart binnen Stadsbader. Het gegeven was nog relatief nieuw binnen het bedrijf, maar door dit project bleek het economisch de meest interessante piste om de binnenvaart verder uit te werken! Dus ging ik de markt verder verkennen."

Image
Alin Goesaert verantwoordelijke transport

De kans krijgen om na jouw stage aan de slag te kunnen in hetzelfde bedrijf is uiteraard een groot pluspunt.

"Tijdens mijn tweede stageperiode liep ik iedere maandag mee op de afdeling en werkten we hierop verder. In 2020 mocht ik alles wat met binnenvaart te maken had zelfstandig plannen en deed ik hier uiteindelijk mijn bachelorproef over. Uiteraard ben ik nog steeds fier op het feit dat ik met de binnenvaart mijn stempel kon drukken op de bestaande processen van Stadsbader.

Na mijn stage overheerste het gevoel van dankbaarheid voor de gekregen kansen en de ondersteuning doorheen het stagetraject.”

VAN STAGIAIR TOT VASTE MEDEWERKER

“De kans krijgen om na jouw stage aan de slag te kunnen in hetzelfde bedrijf is uiteraard een groot pluspunt. Doordat je het bedrijf al kent, verloopt het opleidingstraject vlotter. Toen ik vast in het logistiek team terecht kwam, was ik al vertrouwd met hen en voelde het als thuiskomen.

Uiteraard is er een verschil tussen stage lopen en een vaste functie binnen een bedrijf. Er is veel meer verantwoordelijkheid, je moet zelfstandiger werken en er is een duidelijke taakomschrijving.

Op heden zet ik nog steeds het project van de binnenvaart verder. Dit is intussen wel al enorm uitgebreid met bv. schepen die in continuïteit voor Stadsbader varen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijke transport waarbij ik het aanspreekpunt ben voor het team en het planningspakket voor opleggers voor mijn rekening neem.”

WE BUILD AS ONE

“Wanneer je binnen Stadsbader aan de slag gaat, of het nu als stagiair of vaste medewerker is, word je part of the team. De ‘We build as one’-slogan is de perfecte weergave van de sfeer binnen de firma, want het team gevoel is duidelijk aanwezig!”

Binnen de firma krijg je ook de kans om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.
Maarten -
Stadsbader sinds 2019
Lees het verhaal